015 - 666 74 12

Jurist arbeidsrecht nodig in Alphen aan den Rijn?

Ontslagvergoeding krijgen in Alphen aan den Rijn

Wordt u ontslagen? In bepaalde gevallen kunt u dan aanspraak maken op een financiële vergoeding, ook wel bekend als een ‘gouden handdruk’. Deze vergoeding bij ontslag is een vorm van schadevergoeding ter compensatie voor de geleden ‘schade’ als het gaat om werk. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding hangt af van een aantal factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het aantal dienstjaren en de mate van verwijtbaarheid bij het ontslag. Denkt u recht te hebben op ontslagvergoeding? Neem dan direct contact op met één van onze juristen.

Ontslagvergoeding wordt transitievergoeding

Per 1 juli 2015 is het ontslagrecht veranderd door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. Als gevolg van deze wetswijziging verandert de ontslagprocedure en wordt de afhandeling van ontslagen sneller, goedkoper en eerlijker. De ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding, die erop gericht is de overstap naar een nieuwe baan makkelijker te maken. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn.

Recht op ontslagvergoeding

Of u in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding of transitievergoeding hangt af van twee factoren: uw maandsalaris en het aantal dienstjaren. Een werknemer moet minimaal twee jaar in dienst zijn geweest bij de werkgever om in aanmerking te komen voor een transitievergoeding. Dit geldt zowel voor tijdelijke als vaste werknemers. Ook als u zelf ontslag neemt vanwege ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van uw werkgever heeft u recht op een transitievergoeding. In bepaalde gevallen komt u niet in aanmerking voor een transitievergoeding, bijvoorbeeld als uw dienstverband korter was dan twee jaar, bij een faillissement van de werkgever of bij ernstig verwijtbaar handelen of nalaten door uzelf.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding bij ontslag? Of wordt u ontslagen en twijfelt u of uw werkgever de juiste procedures volgt? Laat u dan bijstaan door een ontslagrecht jurist. In de regio Alphen aan den Rijn kunt u hiervoor terecht bij onze juristen. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 015 - 666 74 12 of vul het contactformulier op de website in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Alphen aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Dorp, Zwammerdam, Nieuwkoop, Ter Aar, Woubrugge

Hoofdvestiging