015 - 666 74 12

Jurist arbeidsrecht nodig in Alphen aan den Rijn?

Ontslag op staande voet ontvangen Alphen aan den Rijn

In bepaalde situaties kan uw werkgever u ook op staande voet ontslaan. Dit betekent dat het dienstverband per direct wordt beëindigd. Als werknemer heeft u de plicht om arbeid te verrichten. Als u dit weigert, dan heeft de werkgever de mogelijkheid om u op staande voet te ontslaan. Ook bij diefstal, bedrog, fraude en regelmatig te laat komen kan uw werkgever u op staande voet ontslaan. Uw werkgever moet zich daarbij aan de volgende voorwaarden houden:

 • er moet een dringende reden zijn
 • ontslag moet direct na het voorval gegeven worden
 • de dringende reden moet tijdens het ontslag duidelijk zijn
 • Op staande voet ontslagen worden

  Een aantal zaken zijn voor u als werknemer van belang als u op staande voet ontslag krijgt. U heeft bijvoorbeeld geen recht op een uitkering, omdat de reden voor het ontslag verwijtbaar is. U bent bent door uw eigen toedoen ontslagen. Als u als werknemer de veroorzaker bent van het ontslag, dan kan uw werkgever een schadevergoeding claimen. De werknemer is in dit geval schadeplichtig.

  Heeft u onterecht ontslag op staande voet gekregen, dan kunt u bezwaar maken. In Alphen aan den Rijn kunnen de arbeidsrecht juristen van Corbeij Juridisch Advies u helpen met het indienen van een verzoekschrift tot vernietiging van het ontslag. Ook kunt u ervoor kiezen het ontslag te accepteren, maar de ontslagreden niet. In dat geval is het mogelijk een schadevergoeding te krijgen. Wij staan u graag bij in het juridische proces.

   

  Afspraak inplannen

  Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
  Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

  shortcodeCommand = [bono_form]
  Ochtend
  Middag
  Avond

  Werkgebied

  Alphen aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Dorp, Zwammerdam, Nieuwkoop, Ter Aar, Woubrugge

  Hoofdvestiging